Kategorije
Moja korpa

Uslovi kupovine

Obavezni podaci o trgovcu
“SB ELECTRONIC” doo Beograd, ul. Milana Predića 18
Matični broj 20414731, PIB 105585941


Postupak i uslovi kupovine i prodaje na www.kast.rs internet prodajnom mestu definisani su sledećim parametrima: narudžbinom, plaćanjem, slanjem robe, dostavom i povraćajem, odnosno reklamacijom robe.

Narudžbina kupca ne predstavlja završenu narudžbinu već je samo poziv da se učini ponuda koju “SB ELECTRONIC” doo Beograd može da prihvati ili odbije sa osnovanim razlogom (npr. nedostatak robe na lageru).

Sve cene su izražene u dinarima (RSD). U cene proizvoda je uračunat PDV(20%). “SB ELECTRONIC” doo Beograd isporučuje robu po ceni proizvoda koja je važila na dan narudžbine proizvoda. Kupac je obavezan da narudžbinu robe potvrdi odmah po odabiru robe.Ugovor u elektronskom obliku smatra se zaključenim onog časa kada ponuđač primi elektronsku poruku koja sadrži izjavu ponuđenog da prihvata ponudu.

Ponuda i prihvat ponude, kao i druge izjave volje učinjene elektronskim putem, smatraju se primljenim kada im lice kome su upućene može pristupiti

Naručivanje robe putem sajta

Naručivanje robe na www.kast.rs internet prodajnom mestu može se vršiti 24 časa na dan sedam dana u nedelji.
Roba se naručuje elektronskim odabirom određenog proizvoda (artikla) i njegovim dodavanjem u potrošačku korpu.
Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere i konačno potvrdi narudžbinu.
“SB ELECTRONIC” doo Beograd ima obavezu da isporuči sve naručene proizvode kojih u trenutku isporuke ima na zalihama.
Ukoliko “SB ELECTRONIC” doo Beograd nije u mogućnosti da isporuči bilo koji od naručenih proizvoda, prema mogućnostima će kontaktirati kupca robe po pitanju proizvoda-zamene ili otkazivanja naručenog proizvoda, putem e-pošte ili telefonskim putem. Svi ostali naručeni proizvodi će biti isporučeni u skladu sa ovim uslovima i pravilima.
“SB ELECTRONIC” doo Beograd ne odgovara kupcu za bilo kakvu vrstu štete, zbog nemogućnosti da isporuči bilo koji od naručenih proizvoda osim u vezi sa povraćajem primljenih sredstava povodom opravdane reklamacije.

Naručivanje robe putem telefona

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da napravite narudžbinu putem sajta, možete to učiniti i telefonom na broj 011-2 888 745, 011 - 34 74 917, radnim danima od 8 do 16 časova.
Važno: Ukoliko porudžbinu vršite putem interneta obavezno ostavite kontakt telefon. Naša prodajna služba kontaktiraće vas u najkraćem mogućem roku radi potvrđivanja porudžbine.

Način plaćanja

Pouzećem (kurirskoj službi pri isporuci) i platnim karticama.

Otprema robe

Naručena roba će biti spakovana u skladu sa pravilima kurirske službe, tako da se normalnim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti.
Kupac je dužan da prilikom preuzimanja naručene i dostavljene robe na uobičajeni način proveri eventualna vidljiva oštećenja i odmah ih prijavi “SB ELECTRONIC”-u doo Beograd ili da odbije da preuzme isporučenu robu na kojoj su vidljiva spoljna oštećenja. Kupac je dužan da u roku od 3 (tri) radna dana prijavi vidljiva oštećenja, inače gubi pravo koje mu po tom osnovu pripada.
“SB ELECTRONIC”doo Beograd nije odgovoran za gubitak ili štetu koji nastanu usled okolnosti koje su izvan kontrole kompanije koja pruža usluge kurirske službe.

Cenovnik poštanskih troškova

Za vrednost pošiljke preko 2.000,00 RSD, Kupac ne plaća troškove dostave.
Kupac snosi troškove dostave u slučaju da vrednost pošiljke ne prelazi 2.000 RSD.

Dostava robe

Dostava robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije putem kurirske službe, direktno na adresu kupca.
Tip dostave je "od vrata do vrata".
Dostava robe se ne vrši u toku vikenda ili državnih praznika.
Uobičajeno vreme isporuke je u roku od tri dana od obaveštenja naše prodajne službe o potvrdi porudžbine.
“SB ELECTRONIC” doo Beograd nije odgovorno za eventualnu štetu nastalu zbog kašnjenja dostave kurirske službe do krajnjeg kupca.

Povraćaj robe / Reklamacija

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Kupac ima pravo reklamacije u slučaju:
1. isporuke robe koja nije naručena;
2. isporuke robe u količinama koje nisu naručene;
3. isporuke robe koja ima materijalne nedostatke.
Kupac je dužan da uputi žalbu pisanim putem (e-poštom, telefaksom, preporučenom poštom) ili telefonskim putem u roku od 3 (tri) radna dana od zaključene narudžbine, tj. od datuma dostave, kao i da za predmetnu robu dostavi odgovarajući račun.
“SB ELECTRONIC” doo Beograd je dužno da o žalbi Kupca odluči u roku od 5 (pet) radnih dana od dana prijema žalbe, i da o ishodu postupka po žalbi odmah obavesti Kupca, pismenim ili usmenim putem.
U slučaju da žalba Kupca bude uvažena “SB ELECTRONIC” doo Beograd ima obavezu da otkloni nedostatak na predmetnoj robi.U slučaju da nedostatak na predmetnoj robi nije moguće otkloniti, Kupac ima pravo da zahteva isporuku iste robe bez nedostataka ili povraćaj plaćenog novčanog iznosa. Kupac je dužan da pošalje nazad predmetnu robu u roku od 5 (pet) radnih dana od dana prijema obaveštenja da je žalba Kupca uvažena.

Otkazivanje pošiljke

Kupac može da otkaže bilo koju pošiljku bez naplate dodatnih troškova ukoliko ta pošiljka nije ušla u proces pakovanja i pripreme za isporuku.
Za detaljnije informacije pozovite nas na broj telefone 011/2888745, 011/3474917 svakim radnim danom od 8 do 16 časova ili pošaljite e-poštu na adresu webshop@kast.rs
Obavezna obaveštenja u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini

Prilikom pružanja usluga informacionog društva, pružalac usluga nije dužan da pregleda podatke koje je skladištio, preneo ili učinio dostupnim, odnosno da ispituje okolnosti koje bi upućivale na nedopušteno delovanje korisnika usluga.
Pružalac usluga mora da obavesti nadležni državni organ ako osnovano sumnja da:
1) korišćenjem njegove usluge korisnik usluga preduzima nedopuštene aktivnosti;
2) je korisnik njegove usluge pružio nedopušteni podatak.
Pružalac usluga dužan je da na osnovu odgovarajućeg sudskog, odnosno upravnog akta, predoči sve podatke na osnovu kojih se može preduzeti otkrivanje ili gonjenje počinilaca krivičnih dela, odnosno zaštita prava trećih lica.
Obaveštenje o nedopuštenom delovanju ili podatku na osnovu kojeg pružalac usluga postupa u smislu člana 18. stav 1. tačka 2) i člana 19. stav 1. tačka 2) ovog zakona, mora da sadrži podatke o pošiljaocu obaveštenja, preciznom opisu mesta na internet stranici, odnosno drugom elektronskom prikazu na kojem se javlja nedopušteni podatak, kao i obrazloženje nedopuštenosti.

Obavezna obaveštenja o intelektualnoj svojini

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl.), tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo “SB ELECTRONIC” doo Beograd i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti sa “SB ELECTRONIC” doo Beograd
Ukoliko planirate da koristite slike sa sajta, pošaljite nam e-mail koji detaljno objašnjava koje slike želite i za koju svrhu planirate da ih koriste. Na ovaj način možemo razmotriti da li je njihova upotreba odgovarajuća i dati vam dozvolu. Ako imate bilo kakvih problema ili pitanja u vezi sa ovim slikama ili njihovog autorskog prava, kontaktirajte nas putem adrese e-pošte webshop@kast.rs.
Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na www.kast.rs smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo Vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.


ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI


Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. 

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.


POVRAĆAJ SREDSTAVA


U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica ili je platio pouzećem kurirskoj službi, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, kast.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.  


IZJAVA O KONVERZIJI


Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.


PRAVO NA ODUSTANAK OD UGOVORA


Potrošači, po pravilu, imaju pravo da odustanu od ugovora o kupoprodaji koje zaključe na daljinu ili izvan poslovnih prostorija trgovca. Ugovori na daljinu su oni ugovori koje potrošači zaključuju posredstvom nekog od sredstava komunikacije (npr. kupovina preko interneta, putem telefona), pod uslovom da prodavac na taj način vrši organizovanu prodaju ili pružanje usluga.

Potrošač može da odustane od ugovora zaključenog na daljinu ili izvan poslovnih prostorija prodavca u roku od 14 dana od dana isporuke robe, odnosno zaključenja ugovora o pružanju usluga.


Zaštita privatnosti podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine.

Kompanija “SB ELECTRONIC” doo Beograd će Vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa vama. “SB ELECTRONIC” doo Beograd neće predati ili prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u kompaniji “SB ELECTRONIC” doo Beograd. su obavezni da poštuju poverljivost Vaših podataka. Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti Vaše privatne informacije.

Nećemo predati Vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

Pored navedenih podataka prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Obaveštenje
Poštovani korisniče naš sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu slažete se sa upotrebom kolačića.